fbpx

Häng med till New Orleans

25/4 – 6/5 – 2024

“Let the good times roll!” eller “Laissez les bon temps roulez” som Cajunfolket i den amerikanska södern säger. Ja, det är verkligen ett rättvisande uttryck om New Orleans, musik- och matmekkat som saknar motstycke i världen.

Häng med till New Orleans Jazz & Heritage Festival – en given höjdpunkt i “The Big Easy” med världsartister blandat med lokala förmågor av absolut bästa märke! 

MUSIK

New Orleans har en musikkultur som saknar motstycke i världen och kan inte upplevas bättre än en ljummen kväll i French Quarters.

MAT

New Orleans matkultur är en bubblande gryta av influenser från hela världen som förenas till unika smaksensationer.

KULTUR

Den otroliga mångfalden i New Orleans historia med inspiration från bl.a. Afrika, Europa och ursprungsbefolkning som ger staden ett kulturarv som bokstavligen har tagit folk med storm över århundraden.

Press

I Sverige

De senaste åren har både Expressen och Aftonbladet hängt med på New Orleans-resan. Klicka på knappen för att läsa artiklen i Expressens Allt Om resor

i USA

Utöver den självklara rollen som New Orleans-ambassadör i Sverige har även New Orleans största tidskrift uppmärksammat Pär och hans Louisiana Avenue:

i USA

Newscast på Fox 8 News!

Allt du behöver veta!

FLYG

Efter hög efterfrågan på flexibilitet har vi lyft bort bokningen av flygbiljetter så att du kan skräddarsy din resa efter dina preferenser och exempelvis kan stanna i USA före och/eller efter New Orleans.

BOENDE

(ink. frukost)

Wyndham, French Quarter.
124 Royal St, New Orleans, LA 70130, USA

PRISEXEMPEL

Cirkapriser per person
16 900 kr (2)*
13 350 kr (3)*
11 400 kr (4)*


* Priset på hotellrum är detsamma om man är 1-4 personer vilket innebär att det blir billigare ju fler man bor i rummet. Sängarna är dubbelsängar och lämpar sig bra för två personer. Priserna kan variera marginellt vid händelse av höjda skatter eller stora förändringar i valutakurser. Deposition om 6000 betalas vid anmälan och slutbetalning i februari.

LOKAL KÄNNEDOM

New Orleans-resan har arrangerats av Stenhammarfamiljen sedan 1971 och relationen med staden och dess invånare är oerhört stark – allra främst vad det gäller musik och kultur. För de historietörstande resenärerna gör vi även en initial rundvandring i de franska kvarteren.

KONTAKT

För mer info och intresseanmälan vänligen kontakta oss på

info@neworleansresan.se

 

Nedräkning till New Orleans-resan

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

WYNDHAM FRENCH QUARTER

Vi förlänger samarbetet med Wyndham Hotel! Beläget i de världsberömda French Quarters är det den perfekta utgångspunkten för att få den rätta New Orleans-upplevelsen med ett bubblande kulturliv precis utanför dörren. Spårvagnarna och bussarna till Jazz Fest går bokstavligen runt hörnet.

Träffa Pär Stenhammar

– Mannen bakom New Orleans-resan

Jag heter Pär Stenhammar och arrangerar denna oförglömliga resa till New Orleans och den världsberömda musikfestivalen New Orleans Jazz & Heritage Festival. Men låt dig inte luras av namnet, här finns något för alla musikfantaster i genrer som blues, rock, soul, R&B, country, cajun…. och så klart även jazz av bästa märke. Det bjuds även på smakprov av den fantastiska matkulturen från över 200 lokala krogar. Hemma i Stockholm agerar jag frontfigur i det New Orleans-inspirerade bandet Louisiana Avenue. Läs mer om festivalen här: www.nojazzfest.com 

HISTORIEN BAKOM NEW ORLEANS-RESAN

I över 40 år har min far, Bosse Stenhammar, åkt till denna festival för att inhämta inspiration och lära känna artister som han själv kunde boka till Jazzfestivalen på Skeppsholmen eller Mosebacke som är två av de ställen som han drev i över 30 år och som blev internationellt erkända musikarrangemang. Det har uppenbarligen smittat av sig nedåt i generationerna och sedan några år så har jag alltså hand om denna New Orleans-resa som tusentals svenskar redan har tagit del av. Ta nu chansen att göra resan du alltid drömt om!

GALLERI FRÅN TIDIGARE RESOR

Q&A

Vad kostar entrén till festivalen?

​Det ordinarie biljettpriset var förra året 80 dollar per biljett/dag vid förköp och 90 dollar vid entrén. Mer info om festivalen hittar du på nojazzfest.com.

Kan man bara åka från Stockholm?

Nej, då vi har tagit bort flyget i priset är flexibiliteten större än någonsin

Hur många platser finns det till New Orleans-resan?

För att säkerställa kvalité och den personliga känslan erbjuder vi endast 30 platser.

Vad heter hotellet?

Hotellet heter Wyndham French Quarter och är beläget i hjärtat av New Orleans.

Kan man bo 3-4 personer i samma rum?

Ja, sängarna är rymliga och ett par sover i samma säng utan problem.

Kan man boka singelrum?

Ja, men det blir betydligt dyrare då alla hotellets rum anses som dubbelrum.

Vad är det för väder i New Orleans under perioden?

New Orleans har ett tropiskt klimat som ofta bjuder på en varierande väderlek. Under festivalperioden brukar det dock vara väldigt behagliga temperaturer omkring 25 grader men förbered er på någon regnskur.

Kommer det att arrangeras några chartrade utflykter?

Ja, vi erbjuder en enklare rundvandring i French Quarters. För de som önskar så finns det överflöd av utflykter till träskmarkerna, ångbåt längs Mississippifloden, voodoo-promenader och alla möjliga temabaserade äventyr för den nyfikne. Dessa bokas och betalas på plats.

Behöver jag ha visum för att få resa in i USA?

Alla resenärer måste enskilt ansöka om ett digitalt inresetillstånd som heter ESTA. Det går på några minuter och kostar 14 dollar. Gör din ESTA-ansökan här: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Hur sker betalningen?

Depositionen (6000 p/p) betalas vid anmälan och resterande belopp faktureras i februari